Karamoor

Ensamma Ön

Jost Magikerns död

5 cp
Vi startade vår resa mot ön. Det var en ganska behaglig resa. Dock var vågorna mycket större än vi var vanna vid. Andra dagen så tog vinden till lite mer och det kom nån regnskur och vågorna blev ännu högre. Tredjedagen så började det blåsa upp ännu mera vi revade seglen och styrde snett mot vågorna.

Vågorna var verkligen höga men Siegmar och Fabian såg nån form av byggnad långt borta. Vi såg alla en ö rakt fram med ett hus. Vi beslöt oss för att ligga kvar här ute och ta oss in nattetiden. Stormen gjorde att Siegmar, Gele och jag började må riktigt illa. Fabian fick ta över rodret.

Natten kom och vi styrde in mot ön. Jag gav Fabian mörkersyn och han styrde in oss. När vi kom 100 meter från ön så försvann vågorna. Vi valde att lägga till vid bryggan. Siegmar hoppade upp på bryggan och vi band fast båten. Vi vilade en timma innan vi började undersöka stället.

Siegmar kollade spår och insåg att här rörde sig en massa individer. Både barfota och med skor. Vi gick uppåt. Jag gav Siegmar mörkersyn och han undersökte vägen upp. Vi smög oss försiktigt uppåt. Siegmar hittade inga fällor till en början.

Men en bit upp fanns en fälla. En tråd spänd över vägen. Men efter den så fanns inga andra. Vi kom fram till huset. Det var ett trevåningshus. Vi såg inget. Mer än då Siegmar. Han kollade dörren, den var inte låst.

Vi valde att knacka på. Efter ett tag så öppnades dörren av två stridsmän. De var redo för strid. Fabian pratade med dem. De sa att vi hade kommit till Ensamma ön. Och de undrade varför vi var här. De sa att det var Jost Magikern som styrde på ön. Fabian bad om ett samtal med honom.

Vi fick komma in och leddes in i huset och upp för trappan till tredje våningen. Det fanns totalt fyra vakter runt oss och Fabian fick komma in till trollkarlen. Det fanns en kvinnlig amasonvakt. Vi bjöds på kvällsvard.

Vi satt ner och samtalade. När Jost ville ha Geles svärd. Han sa till sin Amason att ta svärdet. Vi ville inte det. Hon försökte ta svärdet med våld och vi hamnade i strid.

Det blev en brutal strid. Alla utom Fabien blev alvarligt skadade, men vi stod som segrare. Jost var medvetslös, amasonen och en vakt hade sprungit och två av vakterna var döda eller medvetslösa. Tyvärr så fanns det bara en väg från ön, med hjälp av vår båt.

Comments

KDragon gronberg_n

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.