Karamoor

Resan till Artzberg

Björnen sover inte

2cp

Vi beslöt att resa till Artzberg och ta västra vägen. Vi erbjöd Osterhilds att följa med oss. Resan skulle ta ett antal veckor och det fanns ett antal byar på vägen ditt. Tydligen skulle Osterhilds syster bo i gruvstaden Artzberg.

Vi påbörjade vår resa i maklig takt redan nästa dag. På morgonen andra dagen så satt Siegmar och påbörjade frukosten när han såg något blinka i skogen. Han väckte Gele och oss andra sen. Jag tänkte efter och vände mig om lagom för att se björnen som anföll oss. Björnen var gigantisk och det blev en stor strid. Lyckligtvis så fick jag in en stun i början och vi kunde använda ett antal runder till att bara hacka på den. Men det krävdes ändå ett antal rundor och en av Fabians fireballs.

Siegmar och Fabian tog loss tänderna från björnen medans vi andra gjorde frukost. Osterhildis hade håll sig bakom Fabian i striden och höll sig cool lugn under och efter striden. Vi reste vidare.

Fyra dagar senare kom vi fram till en by med ett värdshus. Vi tog in på värdshuset och Siegmar berättade om vår strid mot björnen. Vi samspråkade med folket i värdshuset. Folket här gillade inte heller Landgrafen. Det fanns inte så mycket intressanta saker i närområdet och de ville inte prata så mycket om oknytten i skogen. De verkade gömma sina huvud i sanden. Osterhildis stod för underhållningen på kvällen.

Nästa morgon så reste vi vidare norrut. Vi reste vidare i tiodagar utan att något särskilt inträffade. Vädret blev sämre och det regnade de siste fem dagarna innan vi kom fram till Artzberg. Här började bergen. Staden låg vid foten av bergskedjan. Den var byggd i en dal och en flod rann igenom. Floden var ganska äcklig eftersom smältverken låg ovanför byn.

Osterhildis var inte riktigt säker på var hennes syster var. Vi tog in på värdshuset i byn. Vi började fråga värdshusvärden om han kände till Hildegund. Värdshusvärden kände till en Hildis som hade levet här. Men hon gick ut med en av smälterimästarna. Värdshusvärden hade inte sett Hildis på ett tag.

Osterhildis skrev ett brev till smältmästaren och gav det till en pojke att leverera. Osterhildis undrade sen om Siegmar kunde hjälpa henne att göra ett uppträdande. De pratade samman sig och spände upp ett rep mellan taknockarna.

Vi fixade ett rep och Osterhildis och Siegmar satte samman ett uppträdande. Uppträdandet gick bra och de berättade att de skulle uppträda nästa kväll. Hon var väldigt glad över hur uppträdandet hade gått och de hade tjänat 60 daler.

Artzberg hade 3000 invånare. Det kom snö på vintern. Det fanns en del starka män i staden men en borgmästare som har den officiella makten. Det fanns inget växlingskontor.

Comments

KDragon KDragon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.