Karamoor

Snokande i klostret

3 cp

Vi väcktes nästa morgon av Else som tog oss till frukosten. Efter frukosten så gick vi till Siegmar och han var vaken. Han hade återhämtat sig snabbt. Vi pratade lite med honom och gick senare till abboten för att fråga om det gick bra att stanna en extra dag. Abboten sa att, självklart gick det bra. Och samtidigt så blev Gele åter påverkad. Vi gick tillbaks till vårt rum och diskuterade magin men kom inte på något sätt att bryta förtrollningen. Gregor kom med Siegmar. Gele verkade mer och mer besvärad och vi kom fram till att Esias skulle få henne att sova. Så det gjorde han.

Else kom och hämtade Esias för att de skulle gå på picknick. Hon ledde ut honom i skogen, en bra bit ut och sen satte hon på honom. De höll på ett bra tag.

Gregor tog med sig Siegmar och Fabian ut. De gick till höjden ditt magin hade flyttats under midnatt. Där fanns en ruin av ett torn. Tydligen så fanns det en hel del ruiner i området runt klostret. Vi märkte alla av magin som hade ansamlats under förmiddagscermonin och hur den försvann i någon riktning. Fabian hittade en stig som användes i närheten av ruinen. Den var intressant. Vi beslöt oss för att undersöka den under natten.

På vägen tillbaka så gick Fabian och Siegmar inom biblioteket och Fabian pratade med abboten. Abboten berättade att templet tidigare hade tillhört Segemund och Austen.

Vi träffades alla till lunchen och samtalade lite i vårt rum. Esias gick tillbaks och pratade lite med Else innan hon skulle ut och göra ritualen i skogen.

Under ritualen så skulle Siegmar hålla koll på ceremonin och samtidigt så skulle Fabian och Esias läsa dagboken som fanns i biblioteket. Allt gick bra. Esias magi fungerade och han lyckades få vakten att inte se oss. Dörren till biblioteket var låst men Esias öppnade låset med mina dyrkar. Vi kom fram till biblioteket och Fabian tände ett ljus. Vi började läsa dagboken. Den börjar för 73 år sen. Då börjar de reparera klostret och först ett år senare börjar de med trädcermonierna. Ca var 14 år (12-18 år) så slutade abboten och samtliga i personalen byttes ut och sen kom en ny abbot. Det var också alltid samma antal folk i templet.

När vi skulle lämna biblioteket så såg vi inte vakten. Så vi beslöt att ta oss ut genom fönstret och gå runt på utsidan. Esias stängde fönstret bakom oss och låste med hjälp av magi. Vi tog oss runt och dyrkade upp en dörr och tog oss tillbaks till rummet.

Esias kom också ihåg att rummet som Else låg i hade en dubbelsäng, men den var bara bäddad för en person. Abboten sov i den. Siegmar kom tillbaks och berättade om ceremonin.

Vid midnatt så gick abboten ut i natten mot ruinen. Sen följde magin efter.

Vi funderade och Siegmar påpekade att ingen av böckerna i biblioteket var dedikerade till Osanna. Vi diskuterade långt in på natten men kom inte fram till något särskilt. Vi kommer att undersöka stället dit abboten gick vid midnatt. Sen sov vi.

Nästa morgon så åt vi frukost sen undersökte Fabian konstruktionen, Esias gav en liten donation och sen tackade vi för oss och lämnade klostret.

Comments

KDragon KDragon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.