Karamoor

Vi lämnade klostret, men snokade vidare

3 cp

Vi lämnade klostret och gick mot båten. Lyckligtvis så var udden åt samma håll som båten. Efter att ha kollat så att vi inte var förföljda så gick vi längs med stigen som Fabian hade hitta. Vi kom fram till en gång in i kullen. Det var mörkt och Siegmar gjorde tre facklor som vi tände. Vi gick in en 10-15 meter i en naturlig grotta. Någon hade jämnat till golvet med sand och gången var ganska fuktig.

Vi kom fram till en dörr. En bronsbeslagen stendörr, helt ornamenterad. Inget handtag och inget nyckelhål. Gele tryckte på dörren och den öppnades. Innanför fanns en fyrkantig spiraltrappa som gick både ner och upp. Det fanns inge spår som gick upp men en massa neråt. Trappan, som var dekorerad gick ner en hel del och vi kom ner till en entrésal. Salen var väldigt avskalad men dubbeldörren och väggen hade en massa vattensymboler. Det finns ingen vattengud ibland de nya gudarna.

Dörren var kall och hela rummet var kallt och gjord i massiv gul metall. Medans vi diskuterade hur vi skulle sno dörren så öppnade Gele dörren och gick in. När Fabian gick in så tändes hela rummet upp. Vi var i ett vattentempel. Upp ur en pool reste sig pinne med en liten staty som tittade in mot nästa dubbeldörr i en virvel. Vattnet var underkylt. Väggen där dörren fanns var täckt av slitna bilder av vatten monster. Dörren var låst.

Vi letade igenom rummet och dörren. Vi testade att ta samma pose som statyn men till slut kom jag på att man kanske var tvungen att stänga dörren som vi kom in genom. Då kunde vi öppna inre dörren och templet öppnade upp sig. Längst fram fanns en grön statys av en ödla med människounderdel. Templet sluttade neråt och längst ner fanns statyn och vatten från havet. Vattnet lyste upp rummet. Det var högt i taket och det var dolt.

Två statyer av krigare stod med ryggen mot väggen där dörren öppnade upp. Rummet var rent. Nästan magiskt rent. Hela rummet var magiskt och statyn verkade var extra magiskt. Det fanns fyra sarkofager med dvärgiska tecken men var ett helt annat språk.

Två låsta dörrar ledde in till tomma förrådsrum. Det fanns statyer som föreställde sjöjungfrur. Mitt i rummet så fanns en pool med ett antal krukor i gul metall med dekoration föreställande sportande människor. Poolen innehöll kallt strömt vatten sötvatten. Vattnet som kom upp var havsvatten och enligt Siegmar lite kallare än ytvattnet.

Esaias teori var att detta var ett tempel för en av de gammal gudarna och att ritualerna samlade kraft för att hålla guden eller templet vid liv. Klostret gudom var inte viktig och den hade bytts ut. Esaias misstänkte även att abboten var om inte odödlig, någon som hade levt väldigt länge. Han bara skrev i boken att han lämnade.

Fabian och jag gick fram till den gröna statyn. Gele och Siegmar stannade kvar och höll vakt. Statyn hade en massa symboler som rörde på sig så man inte kunde se va de föreställde. Fabian hoppade av statyn när han såg det. Helt plötsligt så drogs Fabian ner under vattnet. Siegmar han fram och fick tag på honom och även Gele fick tag i honom. Jag lyckades till slut få in en trollformel och varelsen släppte taget. Gele trodde att det var abboten som hade varit den som försökte dra ner Fabian.

Vi beslöt oss för att lämna utan att ta något med oss. Vi tog med oss våra saker. Dörrarna ut gick inte att öppna innan vi hade stängt de inre dörrarna. I rask marsch gick vi ner till båten. Vi sköt ut båten och seglade iväg.

Vi slog läger för natten. Både Fabian och jag upplevde att någon försökte ta sig in i våra drömmar under natten. Vi misstänkte att det var abboten. Efter lite diskussioner så reste vi vidare och denna dagen så riktigt flög båten fram.

Comments

KDragon KDragon

I'm sorry, but we no longer support this web browser. Please upgrade your browser or install Chrome or Firefox to enjoy the full functionality of this site.